Sådan lyder forklaringen fra fem professionsbachelorer i ernæring og sundhed, da Kost, ernæring & sundhed spørger, hvorfor de valgte praktik i et storkøkken. Men de har også fået kendskab til storkøkkenområdet gennem deres uddannelse, siger de, der alle har speciale i Ledelse, Service og Fødevarer.
− Vores syn har ændret sig i takt med uddannelsens forløb, hvor vi har fået større viden, blandt andet om økologi, bæredygtighed, nøglehullet, måltidsværtskab, ledelse og organisationsteorier, hygiejne, materialer til opbevaring og servering af fødevarer og om arbejdsmiljø. Kombineret med større viden om forbrugeren, fødevareproducenter, samfunds- og kulturforståelse samt miljø- og samfundskonsekvenser betyder det, at vi har fået en bred forståelse og viden om, hvad det vil sige at lave et måltid. Og derfor kan vi bedre se, at det vil give mening at være en del af et team i et storkøkken.Vi forestiller os, at de hellere vil have nogle med teknisk kunnen.
Sådan siger fem studerende fra professionshøjskolen Metropol i København. De er ved at uddanne sig til professionsbachelorer i ernæring og sundhed. Møde dem og andre unge i køkkenbranchen og hør deres syn på fremtidens jobmuligheder i min artikel i Kost, Ernæring & Sundhed her